Sosyal Medya

Aile Hükümeti Filmi Ne Zaman, Nerede Çekildi? Oyuncuları Kimler?

Aile Hükümeti Filmi Ne Zaman, Nerede Çekildi? Oyuncuları Kimler?..... TV'de yayınlanan yerli filmlerden olan Aile Hükümeti merak edilen ve araştırılan filmlerden oluyor. Aile Hükümeti ne zaman ve nerede çekildi? Oyuncuları kimler?


 

Aile Hükümeti filminde, Salih öğretmen sevdiği kızın başkasıyla evlenmesini engellemek için çözüm yolu arar. Ancak olaylar beklediğinden daha fazla karmaşık hale gelir. Şimdi tüm köylüler resmi nikah kıymak zorundadır ve akrabasıyla evlenmeyene tapu verilecektir.

AİLE HÜKÜMETİ FİLMİ NE ZAMAN, NEREDE ÇEKİLDİ?
 
Yönetmeliğini Burak Demirdelen, senaristliğini ise Seçil Çömlekçi’nin üstlendiği Aile Hükümeti filminin çekimleri Çanakkale Assos'ta gerçekleştirildi. 2020 tarihinde çekimleri yapılan film, 9 Ekim 2020'de sinemada yayınlanmıştır.

 
AİLE HÜKÜMETİ FİLMİNİN KONUSU NEDİR?
 
Aile Hükümeti filmi, öğretmen Salih’in köylüleri akraba evliliklerinden vazgeçirmek için çabalarken yaşanan olayları trajikomik bir şekilde ekranlara getiriyor. Aile Hükümeti filminin konusu ise şöyle;

 
Salih adındaki genç öğretmen, Elaldı köyüne atanır ve burada köy koşullarına alışma çabası verirken diğer yandan da köyün güzel kızı Zeynep’e gönlünü kaptırır.
 
Ancak burada herkes akraba evliliği yapmaktadır ve Salih, sevdiği kızın da bir akrabasıyla evlendirilmesi korkusunu taşır. Bunun önüne geçmek için Aile Bakanlığı'na dilekçe yazar.

 
Bakanlık, Salih'in yazdığı dilekçeler sonrası harekete geçer ve yaşanan sorunların çözülebilmesi ve köydeki aile hayatının düzene sokulabilmesi, için bir proje hazırlar. Hazırlanan projeye göre herkes resmi nikah kıymak zorundadır ve akrabası ile evlenmeyenler, oturdukları evlerin ve işledikleri tarlaların tapularını almaya hak kazanacaktır.
 
AİLE HÜKÜMETİ FİLMİNİN KARAKTERLERİ VE OYUNCULARI

 
Salih: Alper Saldıran
Zeynep: Aslıhan Malbora
Dayıbaşı: Nail Kırmızıgül
Kehribar: Gözde Demirtaş
Ado: Rıza Akın
Kibar: Lale Başar
Cezmi: Gürsu Gür
Kısmet: Gülhan Tekin
Zülfikar: Metin Yıldız
Cemile: Deniz Özerman
Azime: Tuğçe Karabayır
Hüseyin Ali Rıza Tanyeli