Sosyal Medya

Apple, tablet pazarında liderliğini sürdürüyor!

Tablet satışlarında liderliği elinden bırakmayan Apple tekrar bir başarıya imza attı.


 
Koronavirüsün hayatımıza girmesiyle birlikte evden çalışma da arttı. İnsanlar sosyalleşmek ve iş görüşmeleri yapmak için bile artık dijital platformları kullanıyor. Okulların da kapanması ve uzaktan eğitimin başlamasıyla tablet piyasası da oldukça hareketlendi. Ebeveynler çocuklarının eğitimi için tablet almaya devam ediyor. 

 
2021'in ikinci çeyreğinde tablet piyasasında kimler başarı elde etti açıklandı. Apple, tekrar rakibi Samsung'u geride bırakarak liderlik koltuğuna oturdu. 

 
Apple, tablet pazarında rakiplerini geride bıraktı
 
Temmuz ayının sonuna gelinmesiyle 2021 ikinci çeyreği için mali raporlar yayınlanmaya başladı. Sonuçlara bakılırsa tablet piyasasında bir yükseliş söz konusu. Evden çalışmanın da artmasıyla tablet piyasası tavan yaptı diyebiliriz.

 
Yayınlanan mali rapor sonuçlarına göre Apple, 2021’in ikinci çeyreğinde 12,9 milyon adet tablet satışı yaptı. Samsung açık ara bu rakamın gerisinde kalıyor. Güney Koreli teknoloji devinin ve Amazon’un toplamda sattığı tablet miktarı ancak 12,3 milyonu buluyor. Apple tek başına bu rakamı geçmiş durumda. Samsung Android piyasasında lider olsa da konu Apple olunca başarı sağlayamıyor.
 
Apple, bu satışlardan 7,4 milyar dolar elde etti. Geçen yıla kıyasla Apple her sene başarısına başarı ekliyor diyebiliriz. Apple bu başarısını kendi işletim sistemiyle kullanıcılarına geliştirilmiş bir deneyim sunmasına bağlıyor. Apple'ın ardından ikinci konumda olan Samsung'u üçüncülükle Lenovo takip ediyor.