Sosyal Medya

Batı Karadeniz'de selle mücadele: 40 kişi hayatını kaybetti

Batı Karadeniz'de selle mücadele: 40 kişi hayatını kaybetti.... Batı Karadeniz, yaklaşık 3 gündür aşırı yağışın ardından gelen sel ve heyelan felaketiyle mücadele ediyor. Kastamonu ve Sinop'ta şu ana kadar 40 kişi hayatını kaybetti. Kayıp başvuru sayısının da 100'ün üzerinde olduğu açıklandı. Çok sayıda ev, araç ve iş yeri kullanılamaz hale geldi. Dün sel bölgesinde inceleme yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sel felaketinden etkilenen üç ilin afet bölgesi ilan edildiğini açıkladı.


 
AFAD'dan Batı Karadeniz'de yaşanan sel felaketiyle ilgili yapılan son açıklamada, Kastamonu'da 34, Sinop'ta 6 vatandaşın hayatını kaybettiği belirtildi.
 
Açıklamada, "Sel nedeniyle Kastamonu'da 32, Sinop'ta 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 12 vatandaşımızın tedavilerine hastanelerde devam edilmektedir. Bartın'da kaybolan bir vatandaşımızı arama çalışmaları devam etmektedir." bilgisine yer verildi.

 
Bartın'ın Ulus Akörensöküler köyünde kaybolan kişiyi arama çalışmalarının AFAD, itfaiye ve jandarma ekipleri ile UMKE personelince sürdürüldüğü vurgulanan açıklamada, Sinop'un Ayancık ve Kastamonu'nun Bozkurt ilçelerinde arama ve kurtarma ekiplerince çalışmalara devam edildiği kaydedildi.
 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,
  sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kastamonu'da 228 kişinin selden etkilendiğini 12 kişinin de hastanelerde tedavisinin devam ettiği bilgisini paylaştı.
 
KASTAMONU VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

 
Kastamonu Valiliği sel felaketinin yaşandığı bölgede, "250-300 ceset çıkarıldığı ve kimliklerinin tespit edilemediği" yönünde yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını bildirildi.
 
Valiliğin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

 
"Maalesef bugün bazı şahıslarca, 250-300 ceset toplandığı ve kimliklerinin tespit edilemediği şeklinde, gerçek dışı açıklamalarda bulunulmuştur. İlimizde şu ana kadar hayatını kaybeden 32 vatandaşımız bulunmaktadır. Sel felaketi ile mücadelemizi zaafa uğratmaya dönük, bu açıklamayı kınıyoruz."
 
ARAMA ÇALIŞMALARI

 
Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde sel nedeniyle yıkılan apartmanda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
 
İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), polis ve jandarma teşkilatına bağlı arama kurtarma ekipleri, ilçede sel felaketinin yaşandığı 11 Ağustos'ta Ezine Çayı'nın kenarında yıkılan binanın enkazında çalışmalarını sürdürüyor.

 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, selde yıkılan 8 katlı Ölçer Apartmanı'nın bulunduğu alana gelerek, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bölgede incelemede bulundu.
 
Selden zarar gören Fatih Apartmanı'nda da güvenlik gerekçesiyle yıkım çalışması başlatıldı.

 
AFET BÖLGESİ İLAN EDİLDİ
 
Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan sel felaketinin yaşandığı Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde konuştu. Erdoğan; Kastamonu, Bartın ve Sinop'ta selden ekilenen yerlerin afet bölgesi ilan edildiğini duyurdu.