Sosyal Medya

Flaş İddia! Dolar bu hafta 9,50'yi görebilir

Flaş İddia! Dolar bu hafta 9,50'yi görebilir.... Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu Toplantısına dikkatleri çeken ünlü ekonomist Selçuk Geçer dolar kuru için "9,50'yi görebilir" dedi.


 
Ünlü ekonomist Selçuk Geçer yine dikkatleri üzerine çekti. İlerleyen süreçte piyasaları neler beklediğine ilişkin tespitlerde bulunan Geçer, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu Toplantısını işaret etti
 
"Dolar Türkiye'de çok değil arkadaşlar dolar Türkiye'de çok yüksek Türk Lirası çok değersiz ve ne yazık ki değer kaybetmeye devam edecek" diyen Selçuk Geçer, "Umarım bir de varlık alımlarının azaltılacağı şeklinde bir şair açıklama gelmez öyle bir durumda zaten doları kimse tutamaz. Hele ki bir de bizim Merkez Bankası politik davranış faizleri aşağı çekmeye kalkarsa o zaman doları topla toplayabilirsen." ifadelerini kullandı.

 
Öte yandan Merkez Bankası'nın kararına işaret eden Ekonomist Selçuk Geçer, "Merkez Bankası'nın kararı bütün süreci belirleyecek faizleri sabit tutarsa faiz indirimi gibi algılanır ve 9.50'ye kadar giden bir dolar görürüz." değerlendirmesinde bulundu.
 
MERKEZ BANKASI TOPLANTISI NE ZAMAN?

 
Dolar kurundaki gidişat için kritik öneme sahip olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu toplantısı, 13 Temmuz Çarşamba günü yapılacak. Yeni haftada yurt içi piyasaların şekilleneceği Merkez Bankası faiz kararı saat 14.00 civarında duyurulacak.
 
UBS'DEN DE DUDAK UÇUKLATAN DOLAR TAHMİNİ GELMİŞTİ

 
İsviçre merkezli finans devi UBS, para politikası patikasındaki belirsizliklerin daha fazla değer kaybına neden olabileceğini belirterek yıl sonu Dolar/TL tahminini geçtiğimiz günlerde güncellemişti.
 
UBS Analisti Tilmann Kolb’un hazırladığı araştırma raporunda 2021’in üçüncü çeyreğinin sonunda dolar/TL tahminini 8.80’den 9.00’a çıkarırken 2022’nin ikinci çeyreği için tahminini 9.40’tan 9.70’e yukarı yönlü arttırdı.

 
ABD Merkez Bankası'nın (Fed) giderek şahinleşen tutumunun, cari açığın ve devam eden koronavirüs salgını risklerinin de Türk Lirası için görümü kötüleştirdiğini belirten kurum, mevcut siyasi koşullarındaki temel gelişmelerin TL’yi destekleyebileceğini de belirtti.
 
Kaynak: Haber3