Sosyal Medya

Gannuşi: Ülkemiz bir diktatörlüktü, buna geri dönemeyiz

Gannuşi: Ülkemiz bir diktatörlüktü, buna geri dönemeyiz.... Cumhurbaşkanı Said'in yaptıklarının demokratik devrime ve Anayasa'ya karşı darbe girişimi, demokratik değerlere bir saldırı olduğuna dikkati çeken Tunus Meclis Başkanı Raşid el-Gannuşi, "Bu tür adımlar, uluslararası toplum tarafından net ve güçlü bir tepkiyle karşılanmalıdır" diye konuştu.


 
Gannuşi, Cumhurbaşkanı Kays Said'in başbakanı azlederek, Meclisi görevden almasının anayasaya aykırı olduğunu belirtti.
 
New York Times gazetesi için "Ülkemiz bir diktatörlüktü, buna geri dönemeyiz" başlıklı bir görüş yazısı kaleme alan Meclisin en büyük partisi Nahda Hareketi'nin lideri Gannuşi, Cumhurbaşkanı Kays Said'in 25 Temmuz tarihinde Anayasa'yı gerekçe göstererek başbakanı azletme, Meclisin çalışmalarını 30 gün boyunca askıya alma, tüm milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırma kararlarıyla yürütme ve yargının tüm yetkilerini elinde topladığına işaret etti.

 
Gannuşi, "Said, demokratik reformlar için savaşan Tunusluların on yıllık zorlu çabalarını geri döndürmeye çalışıyor. Eylemlerinin anayasaya aykırı olduğunu ve Tunus'un demokrasisini tehdit ettiğini düşünüyorum." ifadelerine yer verdi.