Sosyal Medya

Hangi iki oyuncunun birlikte rol aldığı bir Yeşilçam filmi seyredebilirsiniz?

Kim Milyoner Olmak İster? yeni bölümüyle izleyicisinin karşısına geçiyor. Kenan İmirzalıoğlu'nun keyifli sunumu ile izleyenlerin yakından takip ettiği Milyoner 26 Haziran Pazar akşamında 940.Bölümü ile yayınlanacak. Bu bölümde yarışmacıya Hangi iki oyuncunun birlikte rol aldığı bir Yeşilçam filmi seyredebilirsiniz? sorusu soruldu.


 

SORU: Hangi iki oyuncunun birlikte rol aldığı bir Yeşilçam filmi seyredebilirsiniz?

A- CÜNEYT ARKIN VE TARIK AKAN

B- TARIK AKAN VE KADİR İNANIR

C- KADİR İNANIR VE KEMAL SUNAL

D- KEMAL SUNAL VE CÜNEYT ARKIN

CEVAP: CÜNEYT ARKIN VE TARIK AKAN

Maden, 1978 Türkiye yapımı politik dram türünde bir sinema filmidir. Filmin yönetmenliğini yapan Yavuz Özkan senaryosunu da kaleme almıştır.

Film bir maden ocağında bir devrimciyi ve işçilerle olan hikâyesini anlatmakta. İlyas (Cüneyt Arkın) maden ocağındaki sahip oldukları kötü koşullarla daha fazla çalışmak istemediklerini bütün işçilere anlatmaya çalışan bir devrimcidir. Bu çabaları sonuç verir ve Nurettin (Tarık Akan) ve arkadaşlarını sarı sendikanın etkisinden kurtarır. O sıralarda göçük altında kalan işçilerin bunda etkisi büyüktür. İşçilerin huzursuzluğunu yatıştırmak için maden sahibi şehre lunapark getitirir. Bu olumsuz durumu aşmak ve çalışma koşullarının düzeltilmesi için İlyas ve Nurettin bir imza kampanyası düzenlerler. Bu faaliyetleri yürütürken İlyas'a patronun adamları suikast düzenler. Bundan sonra işçilerin kendi aralarındaki dayanışması artar ve ilk önce iş yavaşlatma daha sonra İlyas'ın göçük altında kalmasıyla greve giderler.