Sosyal Medya

Üniversites Tercihi Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar!

Üniversites Tercihi Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar!..... YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından milyonlarca öğrenci üniversite tercihi yapmaya hazırlanıyor. İyi bir eğitim almak ve güzel bir bölümde okumak isteyen öğrenciler tercih sürecinde nelere dikkat etmesi gerektiğini de araştırıyor. İşte sizin için hazırladığımız o liste:


 

Üniversite tercihi yaparken;

- Tercih edilecek üniversitenin puanınıza yakın puandaki üniversiteler olmasına dikkat edin. Zira bazı kişiler puanı düşük olsa da kontenjan boş kalınca daha yukarı puandaki üniversitelere yerleşebileceğinizi söyleyeceklerdir. Bu mümkün olmayan bir durum! Zira taban puanını aşamadığınız hiçbir üniversiteye giriş yapamazsınız. Böyle bir tercih yaparsanız tercihinizin birisi boşa gitmiş olacak!

- Şehir dışında okumak arzusu ile rastgele tercih yapmayın. Bazı öğrenciler yıllardır ailemin yanındayım diyerek şehir dışını tercih etmek istiyor. Bunun için de puanını bile düşünmeden düşük üniversiteleri ve tercih edilmeyecek bölümleri bile tercih ediyor. Bu da okumak istemediği bir bölüme gitmesine sebep oluyor. Hatta hiç bilmediği bir şehirde zorluklar yaşamasına da sebep oluyor.

- Hangi bölümü seçtiğini bilerek seçmek! Yani listeye yazılan bölümlerin ders içerikleri,mezun olunca nerede çalışıldığı, kamuda ve özelde karşılığı gibi hususlarda ufak bir araştırma yapmak.

- Yapabileceğin mesleği seçmek! Bazı öğrencilerin puanı tuttuğu için Tıp, mühendislik vs gibi okulları seçtiğini sonrasında ise bölümü beğenmediğini, bu sebeple de ya okulu geç bitirdiğini ya da yarıda bıraktığını duymuşsunuzdur. İşte bu sebeple eğer ki tıp kazanacak puanı aldığınız halde hiç düşünmeden seçiyorsanız ama bu mesleğin içine girince pişman olacaksanız bunu bir daha düşünün.