Sosyal Medya

Yangın fırsatçılarına kötü haber! İnceleme başlatıldı

Yangın fırsatçılarına kötü haber! İnceleme başlatıldı.... Deprem, sel ve yangın dinlemeyen fırsatçılar yine sahnede. Yangınların söndürülmesinde kullanılan eldivenden maskeye, yangın tüpünden yanık kremine birçok ürün fahiş fiyatlara satılmaya başladı. Konuya ilişkin açıklama yapan Ticaret Bakanı Mehmet Muş: "Yangın söndürme ekipmanlarında fahiş fiyat artışları yapıldığına ilişkin iddialar Bakanlığımızca incelemeye alınmıştır." dedi.


 
Akdeniz ve Ege'de etkili olan orman yangınlarıyla mücadele aralıksız devam ediyor. Yangınla mücadelenin 7. gününde Türkiye'nin birçok yerinde vatandaşlar yangını söndürmek için ihtiyaç malzemelerini gerekli tüm bölgelere ulaştırmaya çalışıyorlar. Bu ihtiyaç malzemeleri arasında yangın söndürme topundan eldivene, yangın tüpünden yanık kremine kadar birçok ürün bulunuyor.
 
Pandemide maske fiyatlarını üçe katlayan fırsatçılar şimdi de yangındaki ihtiyaç listelerine göz dikti. Birçok ürünün fiyatı birkaç gün içinde yüzde 10'dan başlayıp yüzde 630'lara kadar varan oranlarda zamlandı.

 
YANGIN SÖNDÜRME TOPUNUN FİYATI YÜZDE 130 ZAM
Yangın söndürme toplarına yangınlardan dolayı talepler arttı. Talebin artması yine fırsatçıları harekete geçirdi.
 
Bir ay öncesine kadar tanesi 170 ile 200 lira arasında satılan yangın söndürme topları şu anda online alışveriş sitelerinde 500 lira kadar satılıyor.

 
Yüzde 130'ın üzerinde yapılan zam sosyal medyada da tepkilere neden oldu.