Sosyal Medya

Eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut hayatını kaybetti

Türkiye Cumhuriyeti'nin 20'nci Başbakanı Yıldırım Akbulut (86), bir süredir tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.


 

Eski Başbakan ve TBMM Başkanı, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Yıldırım Akbulut, geçen yılın Kasım ayında kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde uzun süre tedavi gören Yıldırım Akbulut, bugün hayatını kaybetti.

BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, başsağlığı mesajında, "Eski Başbakan ve TBMM Başkanı, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Yıldırım Akbulut’un vefatını teessürle öğrendim. Allah'tan kendisine rahmet, ailesine sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Mekanı cennet olsun" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de
 Twitter'daki hesabından yayımladığı mesajında, "Eski Başbakan ve TBMM Başkanı, Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Yıldırım Akbulut Beyi kaybettik. Allah gani gani rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Milletimizin başı sağolsun" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da
 "Eski Meclis Başkanımız ve Başbakanlarımızdan Yıldırım Akbulut’un vefatını büyük üzüntüyle öğrendim. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Ailesi ve tüm yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum" mesajını paylaştı. 

BAKAN SOYLU'DAN ZİYARET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski Başbakan Yıldırım Akbulut'un yaşamını yitirdiği Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne ziyarette bulundu. Soylu, Akbulut'un ailesine başsağlığı diledi, doktorları ile görüştü. Çıkışta basın mensuplarına açıklama yapan Soylu, Yıldırım Akbulut'un
 devlete ve millete çok farklı görevlerde hizmetler yaptığını belirterek, "Kişiliği, tavrı, devlet adamlığı, aynı zamanda ben bir dönemde de yakın çalıştım. Aile kavramına ve kendi ailesine bakışı hakikatten, saydıklarımın her birinde örnek teşkil eden bir yapısı vardı. Anadolu insanının vakarı ve aynı zamanda kucaklayıcılığı kendisindeydi. Bir devlet adamının halini ortaya koyabilecek tüm özelliklere sahipti. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. İnşallah yaptığı hizmetlerle bu topraklarda çok anılacaktır. Duamız kendisiyle. Ailesine, milletimize, sevenlerine başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin" ifadelerini kullandı.

YILDIRIM AKBULUT

Yıldırım Akbulut, 15 Kasım 1935'te
 Erzincan'da dünyaya geldi. Evli ve 3 çocuk babası olan Akbulut, Başbakanlık
 ve Anavatan Partisi
 Genel Başkanlığı görevini 1989-1991 yıllarında sürdürdü. Akbulut, 1987-1989 ve 1999-2000 yıllarında da
 Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı görevini üstlendi. 17'nci, 18'inci, 19'uncu dönem Erzincan ve 21'inci
 dönem Ankara milletvekili olan Yıldırım Akbulut, Cumhurbaşkanlığı
 Yüksek İstişare Kurulu üyeliği görevinde bulundu.